4.6/5
Beoordeeld 4.6/5 gebaseerd op 2713 beoordelingen Ekomi

Filter

Kleur

Maat

Model

Schoenverzorging

Er zijn verschillende producten die onder de schoenverzorging van Blundstone vallen. Alle Blundstones zijn gemaakt van een natuurproduct. Leer, suède en nubuck hebben verzorging nodig, anders heeft het kans dat de het materiaal gaat uitdrogen. Wanneer het gaat uitdrogen dan is de kans groot dat het leer gaat scheuren. Het is ook belangrijk dat je de juiste schoenverzorging gebruikt.

Gebruik je de verkeerde schoenverzorging op onze producten, kunnen de poriën van het leer dicht zitten. Gaan de poriën dicht zitten, dan gaat het leer alsnog scheuren doordat ze te droog zijn. Er zijn verschillende producten in onze schoenverzorging collectie. In principe kun je met alle Blundstone care producten wel een poosje vooruit.

Renovating cream schoenverzorging Blundstone

In de schoenverzorging van Blundstone hebben we verschillende renovating creams in het assortiment. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar voor de verschillende gekleurde Blundstones. De renovating cream rustiek is speciaal voor de nubuck Blundstones. De renovating cream zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft en het leer soepel blijft. De renovating cream bruin kun je gebruiken voor alle glad leren Blundstones. De renovating cream zwart kun je gebruiken voor alle glad leren Blundstones.

Zorg ervoor dat je Blundstones schoon en droog zijn voordat je de boots behandeld met de schoenverzorging, renovating cream. Gebruikt niet te veel en smeer geen lagen over elkaar. De renovating cream 1 laag aanbrengen over de schoen is voldoende. Zorg ervoor dat de schoenen na de schoenverzorging goed kunnen drogen. Droog de schoenen niet bij een warmtebron. Droog de boots dus niet bij de verwarming of openhaard. Gun het leer wat tijd om te drogen. Houd in gedachte dat de kleur van de schoenen na de schoenverzorging altijd wat donkerder kleurt. De kleur trekt uiteraard bij na het drogen.

Hoe behandel je waxed suède Blundstones?

De beste schoenverzorging voor waxed suède is een suède borstel. Suede is een leersoort die je het beste schoon krijgt met een borstel. Zorg ervoor dat je de boots goed schoon borstelt en daarna pas gaat behandelen met de waterproof spray van Blundstone. Je hoeft de waxed suède Blundstones dus niet te behandelen met de shoe polish of de renovating creams.

Shoe polish

Naast de renovating cream en de waterproof spray hebben we ook een shoe polish in het assortiment. De shoe polish is gemaakt van bijenwas. Deze was zorgt ervoor dat het leer van de Blundstone boots wordt gevoed en daarmee soepel blijft. Naast de voeding van het leer, worden de boots met de shoe polish direct waterafstotend. Dit is een verschil met de renovating cream.

Met de shoe polish heb je dus twee vliegen in één klap.  Zorg ook bij de polish ervoor dat de schoenen voor de behandeling schoon en droog zijn. Na de behandeling van de schoenen zijn de schoenen donkerder van kleur en nat. Zorg ervoor dat je de schoenen goed laat drogen en doe dit niet bij een warmtebron.

Blundstone waterproofspray

Na de aanschaf van je Blundstone boots hoef je in eerste instantie even niets te doen. Alle Blundstones zijn behandeld in de fabriek. Dit betekent dat het leer is gevoed en de boots waterafstotend zijn gemaakt. Na verloop van tijd hebben de Blundstones wel de juiste schoenverzorging nodig. Met de waterproofspray maak je de schoenen waterafstotend. Let op: de spray moet je niet ingedrukt houden. Je duwt een elke keer opnieuw, zodat er een wolkje vloeistof uit de bus komt.

Wanneer ontvang je de schoenverzorging

Bestel voor 16:00 dan wordt je bestelling dezelfde dag verwerkt. Plaats je Blundstone content op je sociale mediakanalen en wij reposten je favorieten Blundstone momentje. Heb je vragen of advies nodig? Dan staan we voor je klaar! Wij zijn bereikbaar via de mail, telefonisch en via sociale media kanalen.

Verschillen tussen de originals en de classics

  • Het voetbed (inlegzooltje) van de classics heeft op de hak nog extra poron inzet. Dit hebben de originals alleen in de schoen zitten en niet in het voetbed (standaard inlegzooltje)
  • Classics hebben in de zool extra sps (shock protection system) . dit zie je met het oog niet maar het staat op de zool bij de classics. Het is verwerkt in de schoen. Dit sps kan zorgen voor gevoel van nog minder vermoeidheid en minder pijn in de rug. Het vangt nog beter schokken op met lopen. De druk op de voeten neemt af. Zorg dat wanneer het losse voetbed is versleten dat het tijdig wordt vervangen. De Xtreme footbeds (luxe losse inleg zooltjes) zijn los te bestellen en zorgt voor comfort wanneer het zooltje versleten is.
  • De wreef van de classics is ronder en heeft op de wreef meer ruimte. Ook op het teen gedeelte hebben de classics meer ruimte dan de originals
  • De omvang van de originals is op de wreef 262 mm
  • De omvang van de classics is op de wreef 266 mm
  • De instap kan hierdoor voor mensen met een hogere wreef net wat meer comfort bieden. Ook de voering zorgt voor een makkelijke instap.
  • De 0riginals zijn iets platter op het teen gedeelte dan de classics.
  • Het profiel van de originals is net iets anders dan van de classics.
  • De originals worden in 1 proces ingespoten onder de schoen.
  • De classics hebben twee aparte zolen en dus een ander proces van maken van de schoen.