4.6/5
Beoordeeld 4.6/5 gebaseerd op 2641 beoordelingen Ekomi

Filter

Kleur

Renovating cream

Blundstone Benelux heeft op dit moment drie soorten renovating creams in het assortiment voor schoenverzorging. Iedere renovating cream heeft een kleur die is geschikt voor bepaalde Blundstone boots materialen. De renovating cream rustiek kan gebruikt worden voor alle nubuck varianten. De renovating cream rustiek is kleurloos en is daarom perfect voor alle nubuck Blundstones. Denk hierbij aan model 585. Dit model is een rustiek bruin Blundstone nubuck model. Behandel je model 585 met de renovating cream rustiek, dan verandert er niets aan de kleur. Behandel je dit model bijvoorbeeld met de renovating cream bruin, dan wordt de kleur van de schoen anders. De cream is namelijk bruiner dan de kleur van de schoenen.

Vermelding op de verpakking van de renovating cream

Op de verpakking van de cream staat vermeld dat het niet gebruikt kan worden op nubuck en suède. Daarmee wordt bedoeld dat het niet gebruikt kan worden op suède en nubuck van andere merken. De cream is getest en gemaakt voor speciaal Blundstone. De verzorging is niet getest op schoenen van andere merken. Daarom staat het op deze manier zo verwoord op de verpakking. De cream kan dus uiteraard gebruikt worden voor alle Blundstone boots.

Renovating cream bruin en zwart

Naast de rustieke cream, heeft Blundstone Benelux de creams bruin en zwart in het assortiment. De zwarte en bruine Blundstone boots in glad leer kunnen behandeld worden met de cream in de kleur bruin en zwart. Met de gekleurde verzorgingsproducten wordt het leer van de schoenen gevoed en wordt het leer weer soepel. Model 510 is een zwart original Blundstone model. Dit model kun je perfect behandelen met de renovating cream zwart. Model 500 is een bruin original model en kun je behandelen met de renovating cream brown. Niet alleen de originals, maar ook de classics en dress boots kun je behandelen met de creams.

Zorg ervoor dat je Blundstone boots schoon en droog zijn wanneer je ze gaan behandelen met de cream in de juiste kleur van je schoenen. De boots hebben maar één laagje nodig. Het is dus niet nodig om meerdere lagen over elkaar heen te smeren. Na de behandeling met de cream is het belangrijk dat je de boots goed laat drogen. Zorg ervoor dat je de schoenen niet bij een warmtebron laat drogen. Wanneer je dit wel doet, dan ga je het leer geforceerd laten drogen en is de kans groot dat het leer uitdroogt en scheurt.

Verschil tussen de renovating cream en de shoe polish

Een groot verschil tussen de verschillende creams en de shoe polish is dat met de shoe polish de schoenen meteen waterafstotend worden gemaakt. Met de creams wordt het leer gevoed en het leer soepel gemaakt en dus niet waterafstotend.

Gebuikt de waterproof spray naast de cream

Door de behandeling met de cream zijn de schoenen niet behandeld, zodat ze waterafstotend worden. Zorg ervoor dat je naast de cream ook de waterproof spray gebruikt. Wel is het van belang dat de schoenen goed droog zijn wanneer je ze gaat in sprayen. Let erop dat je de spray niet ingedrukt moet houden, maar je meerdere keren de spray moet indrukken. Dan komen er telkens wolkjes vloeistof uit.

Levering van je renovating cream en klantenservice

Bestel je cream voor 16:00 en je bestelling wordt dezelfde dag nog verwerkt. Naast de verzorging van je schoenen zijn we ook erg benieuwd hoe je jouw Blundstones rockt! Deel je Blundstone boots op Instagram en wij zullen het reposten op ons kanaal!

Heb je vragen of wil je graag advies over de verzorging van je boots, dan zijn wij 5 dagen in de week bereikbaar via email en telefoon. Je kan ook altijd een berichtje sturen via facebook of Instagram. Daar reageren we ook erg snel.

Verschillen tussen de originals en de classics

  • Het voetbed (inlegzooltje) van de classics heeft op de hak nog extra poron inzet. Dit hebben de originals alleen in de schoen zitten en niet in het voetbed (standaard inlegzooltje)
  • Classics hebben in de zool extra sps (shock protection system) . dit zie je met het oog niet maar het staat op de zool bij de classics. Het is verwerkt in de schoen. Dit sps kan zorgen voor gevoel van nog minder vermoeidheid en minder pijn in de rug. Het vangt nog beter schokken op met lopen. De druk op de voeten neemt af. Zorg dat wanneer het losse voetbed is versleten dat het tijdig wordt vervangen. De Xtreme footbeds (luxe losse inleg zooltjes) zijn los te bestellen en zorgt voor comfort wanneer het zooltje versleten is.
  • De wreef van de classics is ronder en heeft op de wreef meer ruimte. Ook op het teen gedeelte hebben de classics meer ruimte dan de originals
  • De omvang van de originals is op de wreef 262 mm
  • De omvang van de classics is op de wreef 266 mm
  • De instap kan hierdoor voor mensen met een hogere wreef net wat meer comfort bieden. Ook de voering zorgt voor een makkelijke instap.
  • De 0riginals zijn iets platter op het teen gedeelte dan de classics.
  • Het profiel van de originals is net iets anders dan van de classics.
  • De originals worden in 1 proces ingespoten onder de schoen.
  • De classics hebben twee aparte zolen en dus een ander proces van maken van de schoen.