ERFGOED

1853

De start van het erfgoed begon toen de broers James en Thomas Cuthbertson vertrokken vanuit Engeland over de ‘Corramandel’ op weg naar Melbourne maar landden in Hobart Town, uitgeblazen in de brullende jaren veertig. James Cuthbertson begon zijn eigen bedrijf, schoenen maken en importeren. James trouwde, kreeg twee zonen en liet de nu bloeiende zaak over aan zijn eerstgeborene, James II.

John en Eliza Blundstone kwamen rond deze tijd aan in Hobart op de ‘Conway’ vanuit Derbyshire. Net als James Cuthbertson was John ook ervaren in de productie van schoenen en hij begon al snel zaken te doen in Liverpool Street, Hobart.

1892

In 1892 had John een fabriek opgezet en uitgebreid naar een pand aan weerszijden van Collins Street, en had hij zijn zoon in het bedrijf opgenomen.

1902

John Blundstone en Son werden gevormd en kort daarna werd een speciaal gebouwde site met twee verdiepingen gebouwd in Campbell Street.

1932

James en Thomas Cuthbertson kochten Blundstone Pty. Ltd. Ze fuseerden de productie-activiteiten onder de naam Blundstone en behielden de familienaam voor de leerlooierij in South Hobart.

1979

Blundstone werd de eerste Australische schoenenfabrikant die een designprijs ontving van de Industrial Design Council of Australia.
Blundstone erfgoed

1986

Ontvanger van een Australian Export Award.

1989

Begonnen met de productie van waterdicht spuitgegoten schoeisel (rubberlaarzen).

2000

Blundstone nam een ​​ander schoenenbedrijf over: John Bull Footwear, dat in 1934 werd opgericht in Nieuw-Zeeland.

2004

Het legendarische comfort van Blundstone is geëvolueerd met de introductie van SPS x ~ tra.

2010

Blundstone heeft het Xfoot-assortiment premium veiligheidslaarzen uitgebracht, met revolutionair comfort onder de voet en SPS MAX.

2011

Blundstone werd de officiële naamgevingssponsor van de cricketfaciliteit van wereldklasse in Bellerive in het zuiden van Tasmanië, nu bekend als de Blundstone Arena, Bellerive.

HET ERFGOED VAN VANDAAG

Blundstone blijft zich wereldwijd uitbreiden en verkoopt momenteel aan meer dan 50 landen in 5 continenten. Ondanks de groei tot een van ‘s werelds meest herkenbare bootmerken, behoudt het bedrijf zijn Tasmaanse wortels en behoudt het zijn familiewaarden zodat het erfgoed in takt blijft.