Schoenverzorging

BLUNDSTONE SCHOENVERZORGING

Geef je Blundstones de liefde die ze verdienen met de juiste schoenverzorging! Hoewel onze laarzen zijn ontworpen om lang mee te gaan, is het van vitaal belang dat je voor ze zorgt om hun levensduur en glans te verlengen. Onze laarzen zijn gemaakt van leer met verschillende afwerkingen, glad leer, suède en nubuck. Elk leer heeft specifieke zorg nodig om ze schoon te houden en ervoor te zorgen dat het leer niet uitdroogd.

Alle Blundstones zijn gemaakt van een natuurproduct. Leer, suède en nubuck hebben verzorging nodig, anders heeft het kans dat de het materiaal gaat uitdrogen. Wanneer het gaat uitdrogen dan is de kans groot dat het leer gaat scheuren. Het is ook belangrijk dat je de juiste schoenverzorging gebruikt.
Volg onze onderstaande tips om je Blundstone-laarzen goed te verzorgen.


SCHOONMAAK LEDER

Verwijder eerst aangekoekt vuil op uw laarzen met een zachte borstel of een vochtige doek en laat uw laarzen aan de lucht drogen. Zorg ervoor dat de laarzen uit de buurt van direct zonlicht of verwarmingstoestellen zijn, omdat ze het leer uitdrogen.

Breng de Blundstone shoe polish of renovating cream aan op het leer om uw laarzen te helpen onderhouden. Als je voor het eerst de polish of cream gebruikt, probeer het dan op een onopvallend deel van de schoen om te controleren of het de kleur of het uiterlijk verandert.

Laat de polish of cream intrekken. Extra glans? Poets de schoen na het intrekken met een droge doek.

Let op! Maakt u gebruik van de Blundstone renovating cream om het leer te verzorgen, dan is het aan te raden om na de laatste stap de schoenen in te spuiten met de Blundstone waterproof spray. Gebruikt u de Blundstone shoe polish dan is dit niet nodig. De polish voedt het leer en maakt het leer waterafstotend.

 

SCHOONMAKEN SUÈDE

Gebruik een suèdeborstel om eventuele oppervlaktevlekken of vuil weg te schrobben. Zorg ervoor dat de laarzen uit de buurt van direct zonlicht of verwarmingstoestellen zijn.

Gebruik de Blundstone shoe polish om het suède te voeden.
Laat de Blundstone shoe polish goed intrekken. Het is een goed idee om regelmatig laarzen waterdicht te maken om het leer tegen vlekken te beschermen. Als het leer nat is, laat het dan op natuurlijke wijze drogen voordat u het schoonmaakt of reinigingsmiddelen gebruikt.

 

SCHOONMAKEN NUBUCK

Gebruik een droge doek om eventueel vuil op het oppervlak te verwijderen. Gebruik een cirkelvormige beweging en zorg ervoor dat u niet meer dan een paar seconden aan een willekeurig gebied besteedt.

Dep de schoenen met een schone handdoek om overtollig vocht te verwijderen en laat aan de lucht drogen. Zet de schoenen nooit in de buurt van de verwarmingstoestellen of in de zon.

Verzorg de schoenen met de Blundstone shoe polish. Breng deze polish met een droge doek aan op het nubuck. Houd er wel rekening mee dat de kleur wat donkerder wordt. Na verloop van tijd zal de kleur weer in de oude “lichtere” kleur veranderen.

Laat de Blundstone shoe polish goed intrekken voordat u de schoenen weer gaat dragen.

Vergeet niet dat het een goed idee is om laarzen regelmatig waterdicht te maken om het leer tegen vlekken te beschermen. Als het leer nat is, laat het dan op natuurlijke wijze drogen voordat u het schoonmaakt of reinigingsmiddelen gebruikt.

 

EXTRA TIPS VOOR SCHOENVERZORGING

Droog uw laarzen nooit bij een open vuur of kunstmatige warmtebron, omdat dit ervoor zorgt dat het leer hard wordt, krimpt en barst. Hierdoor kan het leer zelfs van de zool wegtrekken. Droog uw laarzen altijd op natuurlijke wijze bij kamertemperatuur.

Bewaar uw laarzen altijd op een goed geventileerde, koele plaats uit de buurt van zonlicht of hitte die het leer aantast.

Stel uw laarzen niet bloot aan chemische verontreiniging. Oplosmiddelen, sterke zuren en alkaliën zullen onherstelbare schade aan het leer toebrengen, terwijl alledaagse stoffen zoals melk en zout ook zeer schadelijk zijn. Reinig de laarzen onmiddellijk in geval van blootstelling.

Gebruik voor de schoenverzorging alleen reinigingsmiddelen van het merk Blundstone.