Chelsea boots

Chelsea boots

Chelsea boots zijn enkellaarsjes met een lage hak voor vrouwen en mannen. Genoemd naar een buurt in London die in de jaren vijftig is ontstaan genaamd “Chelsea”. In die tijd was de plaats gevuld met een unieke ambiance, waar mensen met interesses als kunst, mode, media en literatuur samen kwamen. Creativiteit was en is hoogst aanwezig. Via kunst en expressie werden er veel emoties naar voren gehaald. Het was niet alleen de interesses zoals nieuws, kunst, cultuur en acteurs die deze groep zo speciaal maakte, maar de enkele laarsjes die zij allen droegen. De populaire enkellaarsjes zijn dan ook vernoemd naar de buurt “Chelsea” waar de boots door het volk werden gedragen. Het silhouet van de schoen is gekenmerkt door een lage hak, aan twee kanten een elastiek en dus een veterloze schoen.

Chelsea laarzen zijn terug van weg geweest!

Als we modebladen, bloggers en vloggers moeten geloven zijn de comfortabele en elegante enkellaarsjes dè boots die jij in je kast moet hebben staan. Snel aan te trekken via de kenmerkende Blundstone treklipjes. Deze pulltags zijn onverwoestbaar en doordat er aan beide kanten elastiek zit, zijn chelsea boots de meest gemakkelijk boots om aan te trekken. Laten we dan ook eens even eerlijk zijn. Chelsea boots staan toch ook perfect met ieder te bedenken kledingstuk. Ben jij een momfit jeans lover of meer een skinny jeans drager, combineer ze met bijvoorbeeld een paar zwarte chelsea boots. Fashionable laarsjes met een fijn laag hakje. Stijlvol en verleden tijd met vermoeide voeten.

Waarom Blundstone chelsea boots?

Sinds 1870 hebben we nieuwe methoden ontwikkeld om ongeëvenaard comfort en elementaire bescherming te bieden. We investeren veel geld in onderzoek en werken samen met partners om de beste en nieuwste beschikbare technologie te verkrijgen. We werken samen met wereldwijde topleveranciers, innovators en high-end fabrikanten om voetcomfortsystemen te bieden die superieure schokabsorptie en comfort verschaffen. De unieke structuur van Blundstone is ontworpen en ontwikkeld om vermoeidheid en orthopedische problemen in onderbouw te verminderen. Daarnaast is het leer afkomstig uit de beste leerlooierij ter wereld, het biedt uitstekende bescherming tegen de weersomstandigheden en heeft het een zeer lange levensduur. Het comfort is zelfs erkend door de American Pediatric Medical Association (APMA) voor producten die gunstig zijn voor de gezondheid van de voeten. BLUNDSTONE 2056 chelsea boots

Shock Protection System

Alle Blundstone Chelsea boots hebben het Shock Protection System. Dit houdt in dat door de demping die in de zool zit verwerkt, je 33% minder schokken op je knieën, heupen en rug krijgt. Dit opmerkelijke comfort steelt dan ook iedereens hart die ooit op een paar Blundstone chelsea boots heeft gelopen. Bij aanschaf van een paar Blundstone boots volgen er altijd meer. Lopen op schoenen die licht en flexibel zijn, wie wil dat nou niet. Daarbij komt dat veel mensen blij zijn dat ze hun schoenen uit kunnen doen aan het einde van een dag. Bij Blundstone chelsea boots is dat niet van toepassing. Je kan urenlang wandelen zonder vermoeide of pijnlijke voeten te krijgen. Mocht je ze nou gebruiken tijdens een boswandeling, werk of de enkel laarzen dragen bij een bezoekje aan de stad, Blundstones zijn unieke schoenen onder de verschillende chelsea boots.

Over de Chelsea boots

Chelsea boots noemen wij ook wel de meest tijdloze enkellaarsjes die er zijn. De boots voor dames en heren met de kenmerkende elastieken stukken aan de zijkanten van de laarzen. Van verschillende kleuren tot aan ronde en vierkante neus. Een lichte en flexibele zool wat mede zorgt voor een comfortabel gevoel. Blundstone kenmerkt zich door de twee treklipjes aan de bovenkant van de chelsea boots. Gemakkelijk aan te trekken en onverwoestbaar zijn de pulltags. Van oudsher werden de Blundstone boots gebruikt als werkschoenen. Veelal ook tijdens het paardrijden. Het unieke silhouet en draagcomfort is vertaald naar een casual dagelijkse schoen die dus enorm sterk is. Bijna “onverwoestbaar” doordat nog steeds dezelfde maakwijze van de werkschoenen wordt gebruikt.

Vandaag de dag zijn chelsea boots tijdloze juwelen die bij elk kledingstuk passen. Door het ruime assortiment met verschillende modellen en kleuren past er altijd een Blundstone perfect bij jou. Je kunt jouw stijl en karaktereigenschappen perfect combineren met een door jou gekozen Blundstone model. We hebben ook nog eens keuze tussen gevoerde en ongevoerde modellen. Door alle keuze die wij bieden, zal het misschien lastig worden om een model te kiezen die perfect bij jou past.

Heb je nog vragen of bijvoorbeeld de pasvorm of een specifiek model? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, via e-mail of via de socials.