LP - Schoenen waterdicht maken

Schoenen waterdicht maken

Schoenen waterdicht maken

Schoenen waterdicht maken is super belangrijk. Onderhoud voor je schoenen is namelijk super belangrijk. Bij geen goed onderhoud is er een mogelijkheid dat je schoenen kapot gaan of niet zo lang mee gaan, zoals je graag had gewild. Blundstones worden gemaakt van leer. Leer is een natuurproduct en dat houdt in dat leer moet worden onderhouden. Kies voor de juiste schoenverzorging.

Schoenverzorging: hoe onderhoud ik lederen schoenen van bijvoorbeeld Blundstone

Er zijn verschillende manieren voor de schoenen waterdicht maken en dus ook verschillende manier om Blundstone boots te onderhouden. Blundstones zijn waterafstotend en niet waterdicht. Waterdichte Blundstones komen in 2021 wel in de collectie van Blundstone Benelux. Schoenen waterdicht maken is bij Blundstones die waterafstotend zijn dus ook niet van toepassing. Echter zijn er verschillende onderhoudsproducten voor Blundstone boots.

Doordat de boots uit verschillende materialen bestaan zijn er ook verschillende manieren van onderhoud van toepassing. De schoenen waterdicht maken voor 100% gaat niet lukken, maar waterafstotend maken zeker wel. In het assortiment hebben wij een bijenwax, genaamd shoe polish. De shoe polish zorgt ervoor dat het leer goed wordt gevoed en dus niet kan uitdrogen. Daarnaast zorgt de shoe polish ervoor dat de schoenen weer waterafstotend zijn. Schoenen waterdicht maken komt dus nooit van toepassing. De bijenwax adviseren wij om alleen bij de glad lederen Blundstone te gebruiken.

Onderhoud van waxed suède en nubuck Blundstone boots

Suede en nubuck zijn beide leer soorten. Echter zijn het twee verschillende materialen en ook bij deze leersoorten wil je schoenen waterdicht maken. Ook voor waxed suède en nubuck Blundstones geldt dat deze niet waterdicht gemaakt kunnen worden. Suede borstel je schoon met een suede borstel. Door het schoon te borstelen met een suede borstel gaat het vuil eraf en kun je het waxed suede materiaal insprayen met de waterproof spray van Blundstone. Schoenen waterdicht maken met een spray, die waterafstotend zijn kan dus ook in dit geval niet.

Daarnaast zijn er nog de nubuck Blundstone varianten. Deze varianten kunnen ingesmeerd worden met de shoe polish, dan worden de schoenen in een klap waterafstotend en gevoed. Echter is het zo dat de kleur van de schoenen wat donkerder wordt. Wil je de kleur behouden van bijvoorbeeld model 585 of model 587 dan adviseren wij om de shoe polish niet te gebruiken. Gebruik dan de renovating cream. Bij de nubuck Blundstones kun je de renovating cream rustiek gebruiken. Het leer wordt gevoed en de kleur wordt behouden. Naast het gebruik van de renovating cream, zal je de waterproof spray gebruikt moeten worden. Met de spray worden de boots waterafstotend gemaakt.  

Schoenen waterdicht maken heeft dat zin?

Veel mensen halen het door elkaar, maar er zit een groot verschil tussen schoenen waterdicht maken en schoenen waterafstotend te maken. Schoenen die waterafstotend zijn, worden nooit waterdicht. Bij waterdichte schoenen worden er andere materialen gebruikt dan bij schoenen die waterafstotend zijn. Waterafstotende schoenen, kun je weer waterafstotend maken en waterdichte schoenen, kun je weer waterdicht maken.

Welke Blundstone categorieën hebben we?

Er zijn verschillende Blundstone categorieën, classics, originals, dressboots, city dress boots, heritage, active, vegan en de thermal. De thermal collectie is een assortiment waarvan de schoenen waterdicht zijn en hierbij kun je de schoenen waterdicht maken. De overige categorieën zijn waterafstotend en deze categorieën kun je dus weer waterafstotend maken.

Heb je vragen over het onderhoud van jouw favoriete Blundstone boots of zou je wat advies willen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via de telefoon, mail en onze sociale mediakanalen. Ben jij op avontuur of maak jij nieuwe herinneringen? Deel ze dan op jouw sociale mediakanalen en wij zullen jouw post delen op onze sociale mediakanalen. Hopelijk heb je genoeg informatie over schoenen waterdicht maken en anders helpen we je graag!