Over Blundstone

Over Blundstone

Blundstone staat bekend om haar uitgebreide en gevarieerde aanbod dames, heren, kinderen en unisex schoenen van hoogwaardige kwaliteit. Deze schoenen variëren van verschillende soorten boots die gemaakt zijn van leer, suède, nubuck of vegan tot aan modieuze veiligheidsschoenen met een stalen neus. Al 150 jaar is het Australische familiebedrijf wereldwijd bekend, over Blundstone valt dus veel te zeggen. Nu vraag je je af, hoe is dit bedrijf ontstaan? We duiken even terug in de tijd.

De geschiedenis over Blundstone

In 1853 vestigde de familie Blundstone zich in de hoofdstad van het Australische eiland Tasmanië. John Blundstone begint met het importeren van boots uit Engeland. Even later besluit hij om zelf boots te maken van lokaal geproduceerd leer. Deze hobby werd zo'n succes dat John in 1870 zijn eigen bedrijf genaamd 'Blundstone' oprichtte in Tasmanië. In het ultramoderne centrum van Hobart bouwde John zijn schoenenfabriek. Deze schoenenfabriek kon maar liefst 2000 paar boots en schoenen per week produceren.

Op het moment dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak ging het minder goed met Johns schoenenmerk. Om het bedrijf staande te houden en de verkoop van de boots met goede kwaliteit toch door te zetten, werd Blundstone in 1932 overgenomen door de Engelse familie Cuthbertson. De familie Cuthbertson had zelf al een leerlooierij in Hobart. Bij de overname werden de productieactiviteiten van de twee bedrijven gefuseerd en gingen ze verder onder de naam Blundstone. Deze keuze werd gemaakt, omdat deze naam wordt geassocieerd met kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het heden

Vandaag de dag bestaat Blundstone al 150 jaar. Ondanks dat blijft het merk zich uitbreiden en verkoopt het producten aan meer dan 50 landen in 5 continenten over de wereld. Blundstone is gegroeid tot een van 's werelds meest herkenbare schoenen merken. Hoewel het merk blijft groeien, behoudt het zijn Tasmaanse wortels en familiewaarden. Het hoofdkantoor is dan ook nog steeds te vinden in Tasmanië.

Sinds 1870 heeft Blundstone nieuwe manieren ontwikkeld om ongeëvenaard comfort en bescherming tegen de elementen te bieden. Het bedrijf investeert veel in onderzoeken en werkt nauw samen met haar partners om toegang te krijgen tot de beste en nieuwste beschikbare technologieën. Deze kennis past Blundstone graag toe in de praktijk. Dit is één van de dingen die hen onderscheidend maakt. Verder maakt de samenwerking met klanten, de kwaliteit en vooral het plezier dat het merk uitstraalt hen onderscheidend. Bij Blundstone zullen ze er alles aan doen om een klant tevreden te stellen. Hun motto luidt dan ook als volgt: “Bij ieder individu past een paar Blundstones. Of je nou meer houdt van stedentrips of juist je hart ligt in de outdoor wereld”.

Blundstones kopen

Blundstone heeft een uitgebreid assortiment. Zo verkopen ze verschillende modellen als de Orginal Chelsea boots, de Blundstone Classics, Women's shoes, Dress boots, kinderschoenen en de premium Heritage-serie. Met dit uitgebreide aanbod wordt ervoor gezorgd dat er voor iedereen een perfecte schoen verkrijgbaar is. Het merk wordt offline in verschillende winkels verkocht. Ook bieden ze hun producten online aan via de eigen website en via websites van andere retailers. Om impressies en inspiratie op te doen kun je ook de sociale mediakanalen van Blundstone Benelux bekijken. Ze zijn actief op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube.

Ben jij nog steeds op zoek naar Blundstones die perfect bij jou passen? Neem dan een kijkje in het uitgebreide assortiment op de website www.blundstone.nl, plaats jouw Blundstones in de winkelmand en laat je bestelling boven de 100 euro gratis verzenden.