Festival season has started! Welke festivals staan in jouw top drie?

Festival season has started! Welke festivals staan in jouw top drie?

Festivals zijn er in alle soorten en maten, van grote dance festivals tot aan gezellige foodtruck festivals bij jou om de hoek. Je staat zo’n dag lang op je benen, het is daarom belangrijk om genoeg stevigheid te halen uit jouw schoenen. Blundstone begrijpt dit en ontwerpt al meer dan 150 jaar lang exclusieve chelsea boots voor heren, dames en kinderen. De chelsea boots kenmerken zich door een enkellaars met aan beide zijden elastiek. Daarnaast zijn de Blundstone chelsea boots voorzien van twee speciale brand labels, deze labels vergemakkelijken het aan-en uitrekken van de boots.

De naam chelsea boot komt van de populaire Londense wijk Chelsea. Chelsea is een mix van chique, hipster, alternatief en alles wat ertussen zit. Precies hoe de Blundstone boots ook graag gezien worden. De schoenen zijn voor iedereen en iedere gelegenheid. Draag ze op een zomersfestival met een jurk en mannen met een korte broek. In de koudere maanden zijn de boots uitermate geschikt voor een gezellig glühweinfestival, waarbij je je warm aankleedt met een nette pantalon voor de mannen en de dames met een klassieke flared jeans.

Blundstone heeft een brede collectie bestaande uit verschillende modellen. Iedere lijn heeft wel een aantal bestsellers. Zo zijn er Classics, Originals en Dress boots. Alle drie deze modellen bestaan al voor een lange tijd. Ieder model is verkrijgbaar in meerdere kleuren en leersoorten. Zo is er glad leer, gewaxed suède en nubuckleer. Klassieke kleuren zoals zwart en bruin zijn van de partij, maar ook meer lichtere kleuren zoals tobacco en wijnrood zitten in de collectie. Sinds enige tijd is er ook een gecertificeerde vegan chelsea boot, 100% getest en beoordeeld met het vegan keurmerk. Dus een goede schoen voor het dichtstbijzijnde vegan food festival is ook al geregeld!

De Blundstone chelsea boots zijn gemaakt om kilometers op te lopen, perfect voor een festival. De zool is gemaakt van polyurethaan voor extra comfort. Daarnaast hebben sommige modellen een speciaal shock protection system. Dit systeem, uitgevonden door Blundstone, zorgt ervoor dat schokken gedempt worden. De druk op de knieën, onderrug en voeten wordt hiermee dus verminderd. Een onverharde ondergrond bij een festival is hierdoor niet langer meer een probleem! Ongetwijfeld loop jij de hele dag in je beste outfit over het festivalterrein.

Voor de dames heeft Blundstone een nog exclusievere lijn ontworpen, de zogenoemde Women’s series. De naam zegt het al, een serie modellen speciaal gemaakt voor de modebewuste vrouw. Deze lijn bestaat inmiddels uit 7 modellen. 5 hiervan worden gekenmerkt door het brogue stiksel langs de rand van het elastiek. Deze chelsea boots zijn wat hoger dan de modellen uit de andere Blundstone categorieën. Leuk bij een strakke of wijde pantalon. Maar ook een jurkje doet het bij de hogere zomerse temperaturen altijd goed met een paar Blundstones eronder.

Na een drukke festival dag is het belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. Onderhoud van de schoenen is immers ‘key’ wil je dat de chelsea boots lang meegaan. Haal viezigheid er altijd af met een droge/vochtige doek. Vervolgens is het belangrijk om de boots in te smeren met de daarvoor bestemde crèmes. Een waterafstotende spray zorgt ervoor dat bij een korte tropische regenbui jouw voeten nog lekker droog zijn!

Op de sociale media kanalen van Blundstone Benelux houden wij jou op de hoogte over het reilen en zijlen binnen dit te gekke bedrijf. Van contact met Blundstone vestigingen in andere landen tot aan gezelligheid op de werkvloer. Daarnaast vindt Blundstone Benelux het belangrijk dat er genoeg outfit inspiratie online staat. Laat daarom zien hoe jij de te gekke Blundstone boots styled! Vergeet ons niet te taggen in jouw bericht, wie weet delen wij jouw bericht wel op onze socials! Volg ons daarom snel op Instagram en Facebook!