Horeca en Blundstone, het nummer 1 duo!

Horeca en Blundstone, het nummer 1 duo!

Horeca en Blundstone zijn met 100% zekerheid een perfecte combinatie als het gaat om de ideale werkschoenen. Op onze boots kun je urenlang struinen, rond lopen, staan en werken zonder vermoeide voeten te krijgen.

Blundstone staat al ruim 150 jaar voor klasse, veiligheid, elegantie en zekerheid, gewoonweg een te gekke boot! Al deze eigenschappen zijn goed te gebruiken in allerlei verschillende omstandigheden. Ook de harde werkers onder ons doen hier hun voordeel mee.

Zo worden de schoenen al jaren met veel plezier gedragen door horecapersoneel. Iedere dag weer opnieuw de beste service willen en moeten bieden aan gasten uit binnen-en buitenland. Daar horen natuurlijk een paar boots bij waar jij die vele kilometers over het terras kan lopen. Daarnaast heeft het personeel in de keuken ook veel plezier met een paar Blundstone boots. Dit hoeven niet eens de speciale safety boots te zijn, maar ieder Blundstone biedt al een zeker veiligheid waarbij je sterk staat. Horeca en Blundstone is de gouden combinatie, die je zelf moet ontdekken.

All terrain categorie | Horeca en Blundstone

De all terrain Blundstone modellen zijn de schoenen die je moet hebben voor de keuken en het restaurant. Onder de All terrain zit namelijk geen normale Blundstone zool, maar een vibramzool! Je hebt een enorme grip met deze boots en ze lopen heerlijk! De schoenen zijn verkrijgbaar in zwart glad leer en in rustiek bruin nubuck leer. Horeca en Blundstone for life!

Blundstones komen in verschillende soorten en maten. Zo is het assortiment inmiddels zo breed dat er voor iedereen wel iets moois en passends bij zit. Alle klassieke kleuren zijn van de partij, denk hierbij aan zwart, bruin, donkergroen en donkerblauw. Maar ook het materiaal kan verschillen. Zo heeft Blundstone glad lederen boots, (gewaxed) suède, nubuckleer en vegan leer. De vegan modellen zijn niet te missen. Het kenmerkende brand label is felgroen gekleurd en natuurlijk van vegan materialen gemaakt. Aan ieder detail is gedacht en iedere component is vegan gecertificeerd.

Nubuck heeft ook zo z’n voordelen. Het leer is voorzichtig geschuurd waardoor er een stoere en ruwe look ontstaat. Hierdoor zijn eventuele beschadigingen minder goed zichtbaar, het hoort hierdoor gewoon bij de schoen! En met glad leer en suède zit je natuurlijk altijd goed. Het is klassiek maar tegelijkertijd ook stoer. Het maakt zo niet uit in welke horecagelegenheid je werkt, je slaat nooit de plank mis!

Nog een voorkeur voor het model zelf? Het Blundstone assortiment doet haar naam eer aan, Originals, Classics, Dress boots, Actives en ga zo nog maar even door. Zo hebben Originals en Classics een ronde neus en Dress boots juist een vierkante neus. De Active modellen hebben strakken lijnen waardoor de schoen vaak gedragen wordt door de sportievelingen onder ons. Personeel in de keuken kan gaan voor een Original of Classic model, maar Blundstone heeft ook exclusieve safety boots in de collectie. Deze boots zijn bijvoorbeeld hittebestendig tot 300 graden Celsius.

Horeca en Blundstone.. Steeds vaker zie je deze combinatie in restaurants en keukens. De Blundstone boots hebben veel voordelen voor horecapersoneel. Doordat de zolen van de schoenen gemaakt zijn van PU lijkt het alsof u op de wolken loopt. PU staat voor polyurethaan en wordt in de Blundstone fabrieken onder de schoen gespoten. Hierdoor kan de zool moeilijk loslaten. Verschillende modellen hebben ook een speciaal SPS-systeem.

SPS staat voor shock protection system. Dit systeem vangt schokken op, hierdoor ervaar je minder druk op de (onder)rug, knieën en voeten. Ook is het handig om het luxe Blundstone voetbed in de schoen te leggen. Dit voetbed heeft extra poron, dat voel je! Poron zorgt voor flexibiliteit maar bovenal voor een zacht gevoel aan de voeten.

Als je op dit moment nog niet enthousiast bent, dan moet je zeker weten even snel een bezoekje brengen aan de website van Blundstone! De website bevat veel informatie over de modellen en leuke verhalen over het stijlen van de Blundstones. Bekijk onze Instagram en Pinterest voor inspiratie!